I introduktionen (i selve systemet) til kogebogen, inden valg af menu, forsøger vi at indsnævre vores målgruppe ved at fastsætte prisniveau, samt bede brugeren om at definere sig selv som enten "begynder, let øvet, øvet" eller "avanceret".
I vores demo-udgave er brugeren på begynderniveau og vil gerne lave noget, der er billigt. Vi forestiller os, at det er en dreng, der lige er flyttet hjemmefra, lever af SU og derfor kun handler i Netto. Resten af systemet er derfor indstillet på en sådan bruger, både hvad angår valg af musik, speak, underholdning og menuvalg. Havde brugeren sagt at han/hun var "avanceret" og ville lave noget dyrt, havde forløbet været markant anderledes. (Man ville fx ikke sige, at blusset skulle skrues ned, "fx på 2").

Der er i dette eksempel en lettere ironisk og humoristisk tone, både i guidens stemme, men også i valget af vignetter, som fx temaet fra "Dødens gab" til valgmuligheden 'svigermor kommer', der giver hele forløbet karakter af at være lettere satirisk. Denne tone kan ændres, alt efter hvilken målgruppe producenten stiler efter.

Hør scenariet

Dineline - en interaktiv kogebog