Service til folket

— et koncept der burde udnyttes noget oftere

Der synes at være en tendens til, at folk forsøger at forklare, hvorfor de gør dette eller hint, typisk med en forklaring om, at lige præcis dette (eller hine) emne er heeelt vildt interessant for folk, der skal lave 3D-animationer af vandbakkelse, skrive større skriftlig opgave om gadebørn i Rumænien, eller hvad man nu kan have af besynderlige bevæggrunde. Denne lille underside skal da selvfølgelig ikke være en døjt anderledes.

Imidlertid viste det sig, at det, der egentlig skulle have været en lille tekst, endte med at blive lidt langt. Derfor: Hvis du gerne vil vide, hvad denne side egentlig går ud på, og hvad stylesheets og den slags mærkelige ord egentlig er og kan gøre for dig, så læs “why style?” — god fornøjelse!

På nuværende tidspunkt har du enten læst “why style”, og ved derfor, hvad det drejer sig om, eller også har du ikke. Uanset hvad: Her er en kort forklaring: Denne her side adskiller sig ved andre undersider på thisisnt... ved at den vil indeholde nogle eksempler på ting, jeg bruger i min hverdag.

De ting, jeg lægger på, må du selvfølgelig redigere, som det passer dig.

Egentlig vil jeg mest beskæftige mig med stylesheets, men den første ting, jeg har lavet er en side, der er meget praktisk, hvis man i ny og næ skal enten skrive ting til nettet på russisk, eller skal søge på russisk. Jeg ved godt, at der ikke er det store publikum for lige den service, men ikke desto mindre, kan den bruges: Tegnservice til russisk

Jeg kan måske i stedet friste med et eksempel på en side med dropdown-menu lavet i stylesheets?

Mens jeg lige får lagt flere ting ud på siden, kan du muntre dig med disse links, jeg ofte bruger, når jeg laver webdesign:

Links til css, standarder og lidt brugervenlighed generelt

A list apart (kan også meget andet end css)
CSShark (introduktion til css)
glish.com (eksempler og layouts)
Intensivstation
Maxdesign
Metamaten (meta-tags)
Eric Meyer (eksempler og layouts)
The noodle incident (artikler og layouts)